Moja košarica
Poglejte košarico
Košarica je prazna
Posebna ponudba! Ne pozabite preveriti trenutno akcijo!
Moj toner
 

Kako izbrati tiskalnik ali multifunkcijsko napravo?

 

Kako izbrati tiskalnik ali multifunkcijsko napravo?

Kako izbrati tiskalnik ali multifunkcijsko napravo?

Na hitro se digitalne naprave delijo na brizgalne in laserske. Cenovno se vse začne s tiskalniki in multifunkcijskimi napravami na črnila. Tehnološko gledano gre za brizganje črnila na papir.

Proizvajalci ponujajo veliko različnih modelov. Skupno jim je, da najcenejši v nastavitvi višje ločljivosti tiskajo relativno počasi, da so tonerji dragi in majhnih kapacitet, da se lahko papir zaradi tekočega stanja črnila zguba ter da barve niso vodno obstojne in se lahko v primeru prekrivanja z označevalci razmažejo.

Ne ravno veliko muzike za niti ne malo denarja. Vendar je treba priznati, da za nezahtevne uporabnike (ob pravilni izbiri papirja), ki malo tiskajo, vse skupaj zadošča.

Ponudba se nadaljuje z dražjimi laserskimi napravami. V tem primeru postopek tiskanja oziroma izpisovanja poteka drugače. Bistvo pa je droben dvokomponentni prah.

Ena komponenta prahu ima lastnost prevajanja električnega toka in poskrbi, da se vsebina dokumenta prek enote LED, laserske, boben ali razvijalne enote prenese na papir.

Druga komponenta prahu je topna ob visokih temperaturah in se prek obdelave z grelno enoto sprime s papirjem. Kopije so zelo kakovostne, precej odporne proti tekočini in tako tudi odporne proti prekrivanju z označevalci, papir se ne guba, hitrosti izpisa pa so velike.

Najboljši, najdražji digitalni tiskalniki za profesionalno uporabo so laserski. Za obdelavo in dodelavo tiskovin imajo podporo zunanje procesne enote (RIP-a). Za optimalno uporabo jih je treba vsake toliko kalibrirati. Lahko imajo priključen »finišer«, ki na koncu tiskovine po potrebi spne, luknja ali zgiba. Glavne prednosti digitalnega tiskanja v primerjavi s klasičnim so v možnosti »personaliziranja« tiskovin (torej, da je vsaka kopija drugačna) in nižjih stroških majhnih naklad.

 

Priporočamo, da se za nasvet obrnete na nas in nam zaupate svoje želje na mail info@moj-toner.si ali nas pokličete in vam bomo z veseljem pomagali z nasveti o nakupu primernega tisklanika za vas 07 49 93 115!